Ko je fašista koji se podsmevao žrtvama Novosadske racije?

Prethodnih dana se u medijima pojavila fotografija sa izložbe posvećene žrtvama Novosadske racije, jednog od mnogih gnusnih nacističkih zločina počinjenih u Srbiji, na kojoj se vidi mlađi muškarac sa maskom na licu, na kojoj je keltski krst, jedan od najpopularnijih simbola današnjih fašista i neonacista, koji simbolizuje fašističku „belu moć“ i jasan je znak raspoznavanja fašista širom sveta.

Antifašisti Beograda su došli do detaljnih informacija o čoveku koji se drznuo da ismeva žrtve racije. Reč je o Vukašinu Đokoviću iz Novog Sada, koji je deo grupe Nacionalisti Novi Sad, koja je slično kao i grupa Beogradski nacionalisti, zapravo ekipa neonacističkih provokatora, ljubitelja Hitlera, Nedića i Ljotića.

Đoković je nespretno pokušao da se opravda na svom Facebook profilu kako je antifašistički nastrojen, što naravno nije moguće sobzirom da nosi masku sa keltskim krstom, a njegov status u celini prilažemo kao sliku. Dalje, na fotografiji sa badnjacima Đoković se nalazi sa Aleksandrom Maleševićem, istaknutim članom grupe Nacionalisti Novi Sad, poznatom po ispisivanju grafita sa kukastim krstovima i porukama mržnje protiv jevreja i roma po Novom Sadu. Sa Đokovićevog Instagram profila možemo videti i sliku gde na Kopaoniku pozira sa zastavom Narodne Stranke Vuka Jeremića, pa se postavlja pitanje otkud u toj partiji jedan neonacista i da li rukovodstvo partije odobrava njegove stavove? Na fotografiji sa upaljenom bakljom možemo videti Đokovića sa maskom na kojoj je nedićevski grb Srbije, grb narodnih izdajnika i kolaboratora koji su poslali nebrojene hiljade Srba, Jevreja i Roma u smrt, što direktno, što u saradnji sa Ustašama. Takođe, možemo videti da je Đoković veliki ljubitelj vatrenog oružja, što u kombinaciji sa ideologijom koju zastupa ukazuje da ne bi bilo neočečivano da se sprema da počini neki masovni zločin poput njegovog istomišljenika Brentona Taranta, koji je 2019. na Novom Zelandu mučki pobio 51 muslimanskog vernika u dve džamije. Zanimljivo je da se Đoković na svom Facebook profilu hvalio i kako je plivao za časni krst na događaju u organizaciji fondacije Junak, o čijim smo vezama sa srpskim fašistima već pisali, i da na fotografiji sa događaja pozira sa istom tom maskom sa keltskim krstom i precrtanim srpom i čekićem, što je još jedan dokaz da je fondacija Junak najobičnija grupa fašista koja se krije iza humanitarnih aktivnosti. Za kraj, prenosimo fotografiju Discord profila Vukašina Đokovića koju smo morali u dobroj meri da cenzurišemo, jer se na njoj vidi njegova profilna slika sa zastavom nacističke Nemačke, sa kukastim krstom. Toliko o njegovim tvrdnjama da je antifašistički nastrojen.

U vremenima u kojima ovakvi pojedinci ponovo pokušavaju da šire ideologiju mržnje i straha, organizovan odgovor antifašističke javnosti, koja čini ogromnu većinu populacije je potrebniji nego ikad i zato je nužno da ovakve neljude razotkrivamo javno.

Scroll to Top