SMRT FAŠIZMU, SLAVA PARTIZANIMA!

Na današnji dan 1945. godine je nacistička Nemačka potpisala kapitulaciju nakon pada Berlina pod naletom Crvene armije. Ovaj dan se istorijski slavi kao Dan pobede nad fašizmom, međutim savremeni liberalni, revizionistički narativ Evropske Unije je 9. maj proglasio danom Evrope, depolitizujući ovaj datum, kao da je fašizam pobeđen jednom za svagda i da ne treba da se svakog dana podsećamo na gnusne zločine počinjene pod okriljem fašističkog zla, ne samo u okviru Holokausta u kojem je stradalo šest miliona Jevreja, već i nad ostalim narodima širom sveta, među kojima je i srpski narod, koji je stotinama hiljada žrtava platio cenu slobode tokom Narodnooslobodilačke borbe.

Oslobođenje od nacističkog okupatora, domaćih izdajnika- ljotićevaca i četnika, kao i ustaških krvnika nije doneo kapitalistički Zapad već partizanski pokret koji je ispisao najslavnije stranice istorije jugoslovenskih naroda od 1941. do 1945.

Danas, više od 70 godina kasnije različite novonastale fašističke grupe pokušavaju da ponovo popularizuju najreakcionarnije ideje straha, mržnje i zlobe i da krivicu za bedan svakodnevni život u kapitalističkom društvu svale na izbeglice, migrante i druge manjinske grupe, ali im to neće proći ni danas, kao što im nije prošlo nikada pre.

Na nama kao antifašistima je da im stavimo do znanja da za njihove anticivilizacijske ideje nema mesta u našem gradu.

SMRT FAŠIZMU, SLAVA PARTIZANIMA!

SMRT FAŠIZMU, SLAVA PARTIZANIMA!

Scroll to Top